вівторок, 7 червня 2011 р.

Алкоголік

    Вовка алкоголік - толковий мужик. І хоч і мав не легку долю - знищувача горілякі, був толковим мужиком. Всі так вважали і навіть жінка, до того як втекла від нього з іншим.
    Ще замолоду Вовка полюбляв до сніданку чарку перехилити - для апетиту. Згодом і обід, і вечеря не смакували як раніше, тож доводилось стимулювати смакові рецептори. А як яке свято: день матері, повстання попуасів Нової Гвінеї, святого Алконавта чи страждальна п'ятниця  (оголошувалась в честь закінчення трудового тиждня, хоча й не рідко застосовувалась для будь-якого іншого дня), то не пом'янути - величезний гріх. Так згідно нормам і звичаям святої трійці трьохлітровий бутиль самогону розходився на трьох, а то й на двох щиро віруючих компаньйонів. Згодом Вовку вигнали з роботи за вигляд у не тверезому стані та він залишився вірним своїм традиціям. Толковий мужик.
    Все в нього завжди було на своєму місці: чи то курка сусідська заблукає - знайдеться їй місце, чи то велосипед хтось на вулиці забуде - і йому знайдеться місце, чи як влітку, на пляжі пороздягаються, полізуть у воду а йому тільки й ходи - збирай одяг після кожного, щоб не покрав ніхто чужий і віднось додому на збереження. Навіть гроші за це ніколи не брав. Толковий мужик.
    Ото всі й заздрили, що поробили. Почав Вовка пити. Ой, як жеж почав і пити. Вода, компот, розсіл, чаї . . . все що під руку попадало. Встане бідний вранці і лиця на ньому немає. Блідий, безсилий погляд понурить під ноги, вип'є і знов в ліжко. Коли сонце сяде прокинеться, повечеряє, для апетиту і спати. Аж сниться йому сон. Ніби він іде . . . не йде - парить у повітрі. Гарний такий - причесаний, поголений, і так легко, так добре що й на землю вертатися не хочеться. Навкруги хмаринки кольору морської піни немов ягнята плигають собі і бекають один до одного, і до нього заодне.
    - "Вован, Во-ваа-ннн!" - Глядь за спину, а там білка гукає.
    - "Повертатись мусиш" - і хвіст як пропелер крутить над собою, - "є в тебе ще справи там".
    - "А іті його м..ть" - не встиг і з уст випустити, як опинився вдома, в ліжку. Зиркнув: ні білки, ні жінки, таз збоку з невідомою консистенцією і сморід на всю хату.
     - "Ладно, завтра розберусь" - подумав і заплющив очі.
     Толковий мужик.
     Від тоді Вован - алкофан став ще більшим набожником, а білка почала з'являтися не тільки уві сні, а й наяву. Вона переказувала таємні послання (мабуть від св. Алконавта), зміст яких Вовка часто не розумів або тлумачив по своєму. Так залізе на дах будинку і давай жбурляти цеглою по сусідам, то спіймає кота чи собаку і вчить їх по-людськи говорити, а як має хто необережність з ним на вулиці пересіктись - чисто долю розкаже, напророчить і настановить нести всю горілку йому на знищення, бо як ні то будуть чорти грішника в дупу розпеченою кочергою жарити. Особливо діти бояться такого пророцтва. Толковий мужик.
     Грандіозний план по спустошенню світових запасів спиртного стартував з найближчих магазинів і кіосків. Ішло в хід все. Починаючи від горілки і закінчуючи слабоалкогольними напоями і навіть кислим молоком (разом з малосольними огірками ковбасило краще віскі). Сто відсотковий успіх плану підпадав під сумніви саме в ті моменти коли закінчувалися гроші і речі які б можна було замінити на бухло. Так "медитуючи" після чергового забігу в продовольчу лавку в порожній квартирі Вовку осяйнуло. Треба клєпати самогонний апарат і починати саме з нього. 
     Його проповіді глибоко схвалювались двома прихожанами із сусіднього під'їзду. Вони ніби прозріли коли зрозуміли, що і їхньою ціллю впродовж життя було знищення клятої горіляки. І хоча вони дійшли до цього тільки тепер, а в минулому просто бездумно вливали в себе цю породжену сатаною рідину, тепер же виважено зголосились добровольцями для коструювання Вовкіного апарата. В момент блимання ока всі троє сиділи на підлозі у кімнаті навпроти готового пристрою для приготування зеленого змія. Кожен тримав заздалегідь приготований резиновий шланг по якому ось - ось потече первак, і теж заздалегідь вставлений в рот.
    "Толковий ти мужик Володимир Кіндратійович" - сказали одноголосно і смокнули посильніше теплу рідину із шлангів.


2 коментарі:

  1. ооо жиррр

    Толковий мужик!і білка толкова з бутилочкою=)

    З молоду був хозяйський чоловяга-прибираючи неправильно лежачі речі,особливо на пляжі,охохх)))))оце сміхота))))))

    ВідповістиВидалити
  2. Підняв настрій на цілий день!!!ох, Вовка і толковий мужик!!!

    ВідповістиВидалити