понеділок, 27 жовтня 2014 р.

Шкідливість кави на організм людини

Кава дуже шкідлива і при цьому повільно вбиває організм людини

Плюс: гарне самопочуття
Більшість людей п'є каву тому, що вона смачна і піднімає їм настрій. Деякі студенти переконані, що кофеїн покращує когнітивні здібності (пам'ять, увагу і т.д.) на короткий проміжок часу. Але з часом ці люди стають кофеїново залежними. Так якщо людина раптово перестає пити каву в неї різко погіршується настрій і самопочуття тому чергова чашка ароматного напою повертає людині назад позитивний стан, але це тільки так здається.

Мінус: адреналін
Кава піднімає в крові рівень адреналіну, який кричить “в боййй!!”. В умовах виживання, коли існує небезпека життю людини такий механізм допоможе втекти від ведмедя, чи залізти на вершину гори. Але адреналін не дуже гарна річ коли Ви пишете електронний лист де емоції зашкалюють за самопочуття.
Дратівливість та занепокоєння відразу проходять після вживання кофеїну, всі емоції ніби роблять рестарт.
Негативний ефект виплеску адреналіну після вживання кави не є випадковим, як вважають науковці з Університету Карнегі Мелоу. Вони дослідили, що велика доза кофеїну піднімає тиск крові, стимулюючи серце і прискорюючи дихання, яке необхідне для роботи мозку і концентрації уваги.

Жахливо: Сон
Коли ми спимо наш мозок в буквальному сенсі слова перезавантажується, перебираючи отриману за день інформацію, запам'ятовує її або видаляє з пам'яті. Тому сон являється надзвичайно важливою річчю в житті кожної людини.
Якщо ми хочемо спати, але замість того щоб це зробити п'ємо каву, то організм не отримує відпочинку і підзарядки - відбувається повільне самознищення.


Відмова
Як і інші стимулятори, кофеїн є психологічно і фізіологічно залежною речовиною. Якщо Ви вирішили зменшити дозу кофеїну, то слід це робити дуже повільно, а краще під наглядом медичних працівників. Дослідження працівників університету Джона Хопкінса свідчать про те, що відмова від кофеїну може спричиняти головні болі, втому, сонливість, і труднощі з концентрацією уваги. Деякі люди спостерігають грипоподібні симптоми, депресію і тривогу після зниження споживання всього лише на одну чашку в день. Але якщо повільно знижувати дозу кава щодня ці симптоми можуть значно знизитись.

2 коментарі: