пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

Як швидко наростити м'язи

Спорт, як і корисне харчування це невід'ємні атрибути здорового способу життя. Для тих людей, хто обрав бодібілдінг, як свій спорт знають, що це не тільки корисно, але й гарно. Бодібілдінг (не плутати з пауерліфтингом) зосереджений саме на нарощення м'язів. Щоб наростити м'язи можна займатись, як в спортзалі так і вдома. Для дому ідеальний варіант розбірні гантелі (в моєму випадку по 25 кг кожна), так як мало займають місця і зручні в маніпулюванні робочою вагою.

Отже, головні принципи нарощення великих м'язів в короткий період це:
1. Тренування.
2. Харчування.
3. Відпочинок.
4. Візуалізація.

1. Тренування повинно бути систематичним, як і все решта, але обов'язково правильним. Накачати м'язи не вийде, якщо вправи робити не правильно, фальшивити, чітити і так інше. Я рекомендую 8 повторень по 4 підходи на кожну групу м'язів. Правильне тренування це коли після вправи ви відчуваєте саме той м'яз, який щойно качали.

2. Харчування для нарощення м'язів це перш за все білки. Але, якщо їсти одну рибу чи курячі грудки організм не отримуватиме енергії, яку дають вуглеводи і жири. Тому їх слід вживати теж, але в меншій кількості по відношенню до білків. Наприклад їсти менше солодкого, жареного, копченого, напівфабрикатів.

3. Відпочинок це той період коли Ваші м'язи інтенсивно відновлюються після тренування, тобто ростуть. Тому так часто рекомендується заматися 3-4 рази на тиждень, якщо в спортзалі і 5-6, якщо вдома, щоб м'язи відпочивали і росли. З часом Ви самі відчуватимете, коли тіло проситься на заняття, тому відпочинок і тренування вже будуть інтуїтивно відбуватися в підсвідомості.

4. Візуалізація це та річ, яку постійно використовував Арнольд Шварцнегер. Він часто уявляв як його м'язи ростуть і збільшуються, і аж лопають в кінці тренування. Візуалізація ніби показує Вам світ через призму нарощення м'язів, наприклад в магазині замість покупки пива ви купуєте пакет молока так як там багато білків, замість їзди на авто Ви ідете пішки дороботи, задля спалення лишніх калорій і аеробного навантаження.

Отже, качайтеся і ростіть на здоров'я.

Немає коментарів:

Дописати коментар