пʼятницю, 23 травня 2014 р.

Ввічливість, як риса характеру людини

Бути ввічливим, це не значить бути добрим, чи бути правильним. Перевести бабусю через дорогу, допомогти молодій мамі підняти візок з карапузом по сходах чи просто сказати "Дякую" в магазині це теж не значить бути ввічливим. Це лише загальноприйняті умови поведінки вихованої людини.

Що ж таке ввічливість? Можна це поняття розглянути в наступних розрізах:

1. Суспільство. В українському суспільстві на жаль ходити по вулиці з посмішкою на обличчі розцінюється, як не адекватність, тому всі ходять похмурими. Якби американці ходили надуті, як ми, їх би просто всі обходили стороною, але посміхатись - так склалося історично в них. Можливо через те, що там дозволено мати зброю і якщо не будеш посміхатися, то є небезпека отримати кулю в лоб, але це в них не в нас. Отже, в суспільстві бути ввічливим це бути, як всі.

2. Сім'я. Бути ввічливим в сім'ї це не значить погоджуватися зі всіма родичами і у всіх питаннях, але мається на увазі не вступати в полеміку по будь-якій причині і 100% не сваритися. Бо сім'я це найважливіше в житті і слід її берегти.

3. Робота. Бути ввічливим на роботі це від примітивного "Привіт", "Як Ваші справи?" і до поваги колег та їхньої точки зору. Часто буває, особливо в українському суспільстві, колеги і друзі по роботі, вороги і заздрісники поза її межами. Слід тримати відстань, але й мати свою думку.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар