пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Успіх

Часто кажуть: "Бути успішним", "Він успішний", "Вона успішна", а що ж той успіх власне таке. Слово "Успіх" це корінь слова успівати (як ще інколи в селах кажуть), або встигати. Колись вважалось, що встигати зробити всі справи - це значить бути успішним. Воно й не дивно, раніше людина, щоб вижити, прохарчуватись змушена була фізично багато працювати, в наш час - достатньо мати стабільну роботу, а все решту можна знайти на полицях супермаркетів.

Сьогодні бути успішним мається на увазі у всіх справах мати позитивний результат.
Наприклад, якщо їсти, то тільки все саме смачне і корисне, якщо мати дівчину, то тільки найгарнішу і найрозумнішу, якщо бути багатим, то не шкодувати грошей собі ні на що.

Але успіх не приходить ні звідки і ні звідки не з'являється сам по собі. Успіх не передається у спадок, успіх не можна купити. Але успіхові можна навчитися.

1. Планувати. Варто планувати справи на перед, щоб визначити можливі ризики і бути готовим до них. Деякі успішні люди взагалі не планують нічого, а просто працюють, як Арнольд Шварцнегер, або Кіану Рівз, але мати певний список дій - план, це вже 10% успіху Вашої справи.

2. Візуалізувати. Сядьте зручніше в своє улюблене м'яке крісло чи диван, закрийте очі і 15 хвилин просто поуявляйте свою ціль. Поуявляйте, як ви насолоджуєтесь цим моментом, поуявляйте, яка навколо Вас атмосфера, які предмети Вас оточують, чи просто як пахне повітря. Відкиньте всі заперечення і протиріччя, а просто дайте волю фантазії.

3. Працювати. Важко працювати не значить заробляти великі гроші і навпаки, заробляти великі гроші не значить, що потрібно важко працювати. Принцип Парето стверджує, що 80% усієї роботи людина зазвичай робить за 20% відведеного часу, а решту часу просто байдикує. Це не значить, що Ви повинні працювати 7 днів на тиждень, але щоб досягнути успіху потрібно працювати в міру, але й старатись більше ніж інші.

4. Аналізувати. Як часто Ви аналізуєте свої вчинки, чи ситуації, які з Вами трапилися? Як часто Ви критично оцінюєте себе зі сторони? Якщо Ви хочете стати успішною людиною Вам обов`язково потрібно час від часу обдумувати що Ви вже зробили/досягнули, які були перешкоди на шляху, що ще потрібно зробити і як Ви це збираєтеся зробити.

5. Позитивувати. Навіть, якщо у вас не все йде по плану і цілі досягаються дуже повільно, або й взагалі не досягаються, подумайте, що Ви отримали: вчивши англіську мову і не вивчивши її в запланований час - Ви закохалися в англійську мову; тренуючись щодня в спортзалі і не наростивши таку кількість м'язів, яку хотіли - Ви стали здоровішими; пішовши на побачення з дівчиною і не справивши на неї враження - Ви перебороли свій страх знайомств.

Люди кажуть: "Успіх залежить від обставин і можливостей", але також успіх залежить і від Вас самих і вашої наполегливості. Будьте міцними, сильними і успішними!

Немає коментарів:

Дописати коментар